Uke 42s oppskrift: krydret gresskarsuppe.

Vinteren er her og bringer med seg gresskarsesongen. La deg friste med en enkel og smakfull gresskarsuppe med Østens krydder for å varme deg på en kald vinterkveld!

Ingredienser (for 5 personer):

en ca 1,4 kg gresskar

2 løk

1 lite stykke fersk ingefær

3/4 l vann

1 s. s. oliven olje

2 s. s. kanel

muskatnøtt

salt, pepper

  1. Skrell gresskaret, ta vekk frøene og skjær kjøttet opp i små terninger. Skrell og skjær opp løk og ingefær.
  2. Stek løkenei ca 5 minutter i olivenolje i en panne sammen med ingefæret og halvparten av kanelen.
  3. Tilsett gresskarkjøttet og la det steke i 5 minutter. Tilsett deretter vann og salt, sett lokk på og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ca 20 min, eller til gresskaret er mørt.
  4. Kjør i blenderen, tilsett salt og pepper etter smak og resten av kanel samt litt muskatnøtt.

NAM NAM!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: