Uka 32s oppskrift: fylte tomater.

Her er en familieoppskrift som minner meg om sommer dager i Frankrike. Hver gang jeg smaker fylte tomater tenker jeg på de som min mor og bestemor lager. Deilig å se på og fantastisk smak!

Ingredienser (for 4 personer):

6 store modne smakfulle tomater

400g kjøttdeig

persille, Provencekrydder

2 hvitløksbåter

1 løk

100-150g brødsmuler

salt og pepper

  1. Vask tomatene, skjær bort toppen rundt den grønne enden og ta vekk frøene med en teskje. Ta også vekk hjertet, men legg den til siden for å bruke den senere. Sett tomatene ganske tett i en ovnpanne med høye kanter.
  2. I blenderen, kjør tomathjertene, persille og hvitløk.
  3. I en stekepanne, stek løken i litt olivenolje og tilsett kjøttet. Når det er stekt, tilsett tomatblandingen, Provence krydder, salt og pepper. Ha litt av brødsmulene til siden og hell nok i kjøttet slik at blandingen får en litt tykk konsistens (pass på! Det må ikke bli kompakt!).
  4. Fyll tomatene med blandingen, strø rikelig med brødsmuler, strø deretter rikelig med små smørnøtter.
  5. Sett i ovn og la det steke i ca 30 minutter, 200 grader.

BON APPETIT:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: