Uka 23s oppskrift: krydderbrød.

KRYDDERBRØD (denne oppskriften forberedes kvelden før og helst noen dager før man skal spise brødet…)

Ingredienser:

  • 30 cl melk
  • 450 g honning
  • 200 g sukker
  • 375 g rugmel
  • 200 g hvetemel
  • 2 jaunes d’oeuf
  • 2 t.s. malt anis
  • 1/2 t.s. malt koriander
  • 1 t.s. malt ingefær
  • 1/2 t.s. malt kanel
  • 1/2 t.s. nellik
  • 2 t.s. natron
  • Rhum
  1. Bland alle ingrediensene i en stor bolle og la stå i kjøleskapet i en hermetisk boks over natten.
  2. Skru på ovnen, th. 4 eller 180°C.
  3. Hell deigen i to brødformer og la det steke i ca 45 minutter.
  4. Vent til brødene er kalde før du tar dem ut av formen, pakk dem i plastfolie og vent helst et par dager før du smaker dem:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: