Snacks eller kveldsmat for ditt barn (fra 6 måneder…)

Jeg er så lei brødskiver og kjedelig pålegg at jeg begynte for en stund siden og plukke opp her og der noen enkle men spennende oppskrifter som jeg kunne gi minn sønn til kvelds eller snacks. Det skulle være fort laget, men det skulle være sundt og samtidig en glede for øynene. Her er  mine favoritter.

Drikkeyogurt med pære (for deg som bruker flaske eller for deg som ønsker en drikkesnacks)

Ingredienser: 1/2 yogurt naturell, 1/2 moden pære, ev. litt melk.

  1. Skrell pæren og skjær den opp i små terninger.
  2. Kjør pæren og yogurten i en blender og tilsett litt melk for å få den ønskede konstistens.
  3. Hell drikken i en flaske. Du kan ha den i kjøleskapet hvis den ikke skal drikkes umiddelbart.

Banan milkshake

Ingredienser: 1 moden banan, 120 ml melk, litt vanilje ekstrakt.

  1. Skrell bananen og skjær den opp i stykker som du setter inn i en blender.
  2. Hell melken oppi, tilsett vaniljen og kjør blenderen til det skummer.
  3. Ha oppi en flaske og sett den i kjøleskapet hvis ikke den skal drikkes umiddelbart (OBS: bananen blir brun etter en stund, så drikken blir veldig lite kjekt å se på hvis du venter for lenge før du gir den til barnet…)

Tips: denne oppskriften kan varieres med alle slags frukter, krydder og urter. Om sommeren er det deilig med jordbær og mynte eller jordbær og basilikum. Barna liker også veldig godt mango. Prøv også kiwi, banan og litt fersk ingefær. En fantastisk oppskrift for å få ditt barn til å utforske nye smaker.


Grøt med fersken (for deg som spiser med skje)

Ingredienser: 125 ml melk, 20 g havregryn, 1/2 fersken enten fersk eller fra boks.

  1. Ha melken i en panne, tilsett havregryn og kok opp. La det så småkoke i 5 minutter. Det kan være en god idé å røre av og til.
  2. Kjør fersken i en blender.
  3. Hell grøten i en dyp tallerken og ha på ferskensausen. Deilig!

Tips: det går an å blende både fersken og kokt havregryn hvis du ønsker en tynnere konsistens. Du kan også erstatte havregryn med hvetemel eller semulegryn…


Søt couscous med kanel (for deg som spiser med skje)

Ingredienser: 1/3 drikkeglass tynn couscous, like mye vann, 1/2 ts sukker, litt malt kanel, 1 ts smør.

  1. Kok opp vannet og hell det over couscousen (eller følg instruksjonene på boksen). Vent et par minutter, tilsett smøret og rør med en gaffel.
  2. Ha det 20 sekunder i mikrobølgeovn. Strø sukker og kanel på toppen og server med skje. Deilig!

Tips: denne oppskriften har jeg fått av en venn fra Algerie og min sønn elsker det til kvelds. Til vanlig drikker man et glass kefir med. Du kan variere med å tilsette tørkede frukter som har bløtt i te.


One Response

  1. […] March, 2010 Hittade ett annorlunda recept på […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: