Små middager for små barn (6-9 mån.)

Ikke alltid lett å finne gode idéer når barnet ditt slutter med amming, men spiser ikke helt det samme som oss voksne enda. Her er noen sunde og fargerike oppskrifter som kan friste store og små.

Velouté med sjampinjonger

Ingredienser: 150 g ferske sjampinjonger, 12 cl morsmelkserstatning, 12 cl vann.

  1. Etter at du har tatt av foten til sjampinjongene, vask dem grundig under vannet og tørk dem med litt kjøkkenpapir;
  2. Skjær opp sjampinjongene i tynne skiver og sett dem i en panne. Tilsett melken og vannet og la det småkoke under lokk i 20 minutter;
  3. Kjør sjampinjongene i en blender med så mye som væsken som du ønsker. Hell veloutéen i flasken og vent til temperaturen er riktig for å gi det til barnet.

Tips: i denne oppskriften kan du ha spinat, gulrot eller små squash istedenfor sjampinjonger.


Oransjemos med skinke, for deg som begynner å spise med en skje:-)

Ingredienser: 180 g gresskar, 10-20 g kokt skinke, en nøtte med smør.

  1. Forbered gresskar: ta av skallet og frøene. Vask under vann og skjær opp i små terninger;
  2. Sett i en panne og la det småkoke i 30 minutter eller til terningene er veldig møre. Samtidig kjør kokt skinke i en blender slik at den blir lett spiselig;
  3. Kjør deretter gresskaret i blenderen, uten væske. Tilsett smøret.
  4. I en tallerken, ha gresskarmos ved siden av skinke og server med en skje. Nam nam!

Tips: det går an å variere så mye du vil mellom kokt skinke, kalkun skinke eller kylling skinke. Selvfølgelig kan du også lage mos med hvilken grønnsak du vil: grønne erter gir deg en deilig grønn farge!


Squash og biff

Ingredienser: 2 små squash, 10-20g biffdeig, 1ts olivenolje, 1/2 laurbærblad.

  1. Skrell squashene, vask dem under vann og skjær dem i to vannrett. Ta av frøene med en teskje og skjær opp i små terninger;
  2. Sett dem i en panne og dekk med vann. Ha i laurbærbladet og la det småkoke i 6 minutter;
  3. Deretter; tilsett biffdeigen til squashene og la det koke igjen i 2 minutter;
  4. Ta av laurbærbladet og blend kjøttet og squashene med like mye væske som du ønsker det. Tilsett oliven olje og server i en tallerken. Bon appétit!

Tips: du kan ha lammekjøtt istedenfor biff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: