Spill som utvikler barnets språkferdigheter

For noen uker siden fant jeg en meget spennende butikk som selger læremidler og pedagogiske spill: www.okani.no. Jeg har lyst til å fortelle deg om noen av de som jeg synes er mest spennende hvis du ønsker å utvikle ditt barns språk ferdigheter:

Tilpasset småbarn:

  1. Klaffebøker og pekebøker: barna elsker dem. Min sønns favoritt er « Hva har du der Krokodille Knut » av Jo Lodge, som han fikk av en god venninne. Han elsker når vi blar om til siste siden og han blir lettskremt av krokodillens stor åpne munn;-)
  2. Samtalekort med bestemte temaer som « ting som går sammen » eller « motsetninger », osv… Det beste med disse kortene er at det er ingen skrift på dem, så du kan bruke dem i hvilket som helst språk.
  3. Lydlotto er alle tiders! Du spiller cden og hver gang barnet gjenkjenner dyret setter hun en brikke på dyrets bildet på brettet. Lydlotto finnes også med dagligdagse objekter/lyder som bil, mobiltlf, osv…

Tilpasset lese- og skriveopplæring:

  1. Scrabble junior er et utmerket spill for barn som holder på med lese og skrivopplæring. Det finnes to forskjellige spill i boksen: én for barn som ikke kan lese enda og ett for barn som allerede kan skrive ord. Virkelig et « må ha » spill!
  2. Lecto foto finnes på norsk, fransk, engelsk og spansk. I dette spillet skal barnet assosiere et bilde og et ord. Det som er så fint med dette spillet er at barnet kan kontrollere svaret sitt selv, fordi hvert bildet og hvert ord har en fargekode som passer sammen. Hvis fargekoden på ordkortet og på bildekortet ikke stemmer betyr det at ordet ikke tilsvarer bilde og man må prøve på nytt.
  3. Puslespill med brikker med både setninger og tegninger: barnet skal passe riktig setning til riktig bilde. Hvis ordet ikke passer til bildet kan barnet ikke feste de to sammen. Dermed er det lett for hun å korrigere svaret selv.

Dette var bare noen av de spillene som du kan leke med hjemme for å oppmuntre ditt barns språkferdigheter. Det er mye man kan finne både i butikker og på internett og jeg er helt sikker på at du har nå fått noen gode gaveidéer til Jul eller ditt barns bursdag. Og husk: et pedagogisk spill behøver ikke være kjedelig!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: